Επισκέψεις Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. σε Νοσοκομεία της 3ης & 5ης Υ.Πε

episkepsi-ds-ipe-3hs-5hs

Σε συνέχεια της πανελλαδικής επικοινωνίας με όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία (ΣΥ.ΝΟ.) αλλά και τα μέλη,  αντιπροσωπία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης στις 15.07/2020, και το Γενικό  Νοσοκομείο Ημαθίας (Μονάδα Βέροιας και Μονάδα Νάουσας) στις 16/07/2020. Επιπλέον επισκέφθηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στις 17/07/2020.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Διοικητές Νοσοκομείων, Διευθυντικά στελέχη Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και στελέχη υγειονομικών φορέων, στις οποίες συζητήθηκαν ενδελεχώς όλα τα τεκταινόμενα στο χώρο των υπηρεσιών υγείας, δίνοντας έμφαση στα καίρια ζητήματα των  νοσηλευτών.

Όλα τα μέλη της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., αλλά και όλοι οι παρευρισκόμενοι (Βοηθοί Νοσηλευτών, Πρόεδροι και μέλη Σωματείων Εργαζομένων), από τις προαναφερόμενες υγειονομικές μονάδες ενημερώθηκαν για τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις του επαγγέλματος των νοσηλευτών:

1. Σύσταση θέσεων ειδικευόμενων νοσηλευτών Ε.Σ.Υ.

2. Μεταρρύθμιση του θεσμού των νοσηλευτικών ειδικοτήτων.

3. Έναρξη νοσηλευτικών ειδικοτήτων Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής και Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας / Κοινοτικής Νοσηλευτικής.

4. Νομοθετική ρύθμιση του επιδόματος ευθύνης Προϊσταμένων Νοσηλευτών στα 290€

5. Παροχή του επιδόματος ευθύνης Προϊσταμένων Νοσηλευτών 290€, στους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένων, σε τμήματα που δεν έχουν ενταχθεί στους Οργανισμούς των νοσοκομείων,

και ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες διεκδικήσεις της Ομοσπονδίας:

1. Σύσταση κλάδου Νοσηλευτών Π.Ε./Τ.Ε. του Ε.Σ.Υ.

2 Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων/επικουρικών.

3. Μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών.

4. Αντιστοίχιση πτυχίων Τ.Ε. σε Π.Ε.

5. Ένταξη των νοσηλευτών στο Ασφαλιστικό καθεστώς των Β.Α.Ε..

6. Δικαστική διεκδίκηση αναδρομικής καταβολής του επιδόματος ευθύνης των Προϊσταμένων Νοσηλευτών για τη διετία 2018 – 2020.

Μέσω της δια ζώσης επικοινωνίας με τους συναδέλφους, αναπτύχθηκε εποικοδομητικός και υγιής συνδικαλιστικός διάλογος, από τον οποίο προέκυψαν ουσιαστικά συμπεράσματα, σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση της λειτουργίας των ΣΥ.ΝΟ. και τις θετικές εξελίξεις της επαγγελματικής και επιστημονικής αναδιαμόρφωσης και κοινωνικής καταξίωσης του νοσηλευτικού επαγγέλματος. Επίσης, αποσαφηνίστηκαν πλήρως, οι όποιες παρερμηνείες και παραπλανητικές πεποιθήσεις, είχαν τεχνηέντως διαδοθεί στη νοσηλευτική κοινότητα, με σαφή σκοπό την υπονόμευση της εργασιακής αλληλεγγύης – ευημερίας, μέσω της πόλωσης στις τάξεις των νοσηλευτών και των βοηθών νοσηλευτών, στο βωμό της συνδικαλιστικής ανεπάρκειας και της προσωπικής ματαιοδοξίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των ΣΥ.ΝΟ., στα μέλη της Ομοσπονδίας, στις Διευθύντριες των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, στους Διοικητές των Νοσοκομείων, για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία.

Η Π.Α.Σ.Υ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ., σε συνεργασία με όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, προγραμματίζουν περαιτέρω επισκέψεις σε όλα τα νοσοκομεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γ. Γραμματέας

Γεώργιος Αβραμίδης                                                 Τζαννής Πολυκανδριώτης

Download PDF

110314684_2657879521094999_9113252005890608519_n

110314684_2657879521094999_9113252005890608519_n
Picture 1 of 11