Δικαίωση των αγώνων της ΕΝΕ

dikaiosi-ene

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, 6 Οκτωβρίου 2017, έλαβε χώρα μια μαζική κινητοποίηση των νοσηλευτών κατά του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον νοσηλευτικό κλάδο και την οργανωτική δομή της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. Η κινητοποίηση κορυφώθηκε με πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας δέχθηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία των διαδηλωτών και ακολούθησε συζήτηση. Η διοίκηση της ΕΝΕ ανέδειξε την προχειρότητα και τις ατέλειες του νομοσχεδίου και έλαβε τις εξής διαβεβαιώσεις, δια στόματος του Υπουργού Υγείας.

Για το ζήτημα του κλάδου θα υπάρξει εκτεταμένος διάλογος, χωρίς αποκλεισμούς και με την συμμετοχή όλων των φορέων της νοσηλευτικής κοινότητας. Με άλλα λόγια, το νομοσχέδιο δεν θα περάσει με την σημερινή του μορφή, αν δεν προηγηθεί ένα ικανό στάδιο διαβούλευσης. Επιπλέον ο Υπουργός τόνισε, ότι είναι ενάντια σε κάθε φαινόμενο εξισωτισμού και όμοιας αντιμετώπισης εργαζομένων με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχη αναδίπλωση υπήρξε και για το ζήτημα της κατάληψης των θέσεων ευθύνης στις νοσηλευτικές υπηρεσίες από τις μαίες.

Τέλος, για τα ζητήματα εσωτερικής οργάνωσης της ΕΝΕ ο Υπουργός ανακοίνωσε την βούλησή του να προβεί σε μεταρρυθμίσεις, δηλώνοντας, ωστόσο, κατηγορηματικά, ότι δεν επιθυμεί να επιβάλει μονομερώς την αναβολή των ήδη προκηρυχθεισών εκλογών.

Αποδεχόμενη τις παραπάνω δεσμεύσεις του Υπουργού και έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην εντιμότητα της προσωπικότητάς του, η αντιπροσωπεία της ΕΝΕ αποχώρησε και ανανέωσε το ραντεβού με τον Υπουργό για την επόμενη εβδομάδα, με πρωτοβουλία του ιδίου.

Οι νοσηλευτές παραμένουμε ενωμένοι και σε αγωνιστική ετοιμότητα, θεωρώντας αυτονόητο ότι θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την προάσπιση των εργασιακών συμφερόντων μας. Η φωνή μας σήμερα φαίνεται ότι εισακούστηκε. Συνεχίζουμε.