Δελτίο Τύπου του ΣΥΝΟΨΥΝΟ

dt-synopsyno

Με αφορμή το τραγικό συμβάν της αφαίρεσης της ζωής μιας γυναίκας, που φέρεται να τελέσθηκε από ένοικο δομής ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς της εκλιπούσης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο περιστατικό, καθώς ένας συνάνθρωπός μας έχασε άδικα τη ζωή του από εγκληματική ενέργεια και το λόγο έχει αποκλειστικά και μόνο η Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

 Εκφράζουμε για μία ακόμη φορά τη στήριξή μας στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΨΝΑ και των δομών αυτού, που δίνει καθημερινά το δικό του αγώνα  κάτω από αντίξοες συνθήκες, με πενιχρά έως ανύπαρκτα μέσα και αποδεκατισμένο λόγω υποστελέχωσης, εκθέτοντας πολλές φορές σε κίνδυνο και την ίδια του τη ζωή, προκειμένου να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους νοσηλευόμενους και φιλοξενούμενους ασθενείς, χωρίς διακρίσεις.

Κάνουμε τέλος έκκληση για ακόμη μία φορά στην Πολιτεία και ειδικότερα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να υποστηρίξει εμπράκτως και όχι μόνο θεωρητικώς, τις αγωνιώδεις προσπάθειες των λειτουργών υγείας για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας, όλων των ασθενών, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Για το Διοικητικό Συµβούλιο του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. – Ε.Σ.Υ. του Νοµού Αττικής

Ο Πρόεδρος                                                                             Η Γ. Γραμματέας 

Γεώργιος Αβραμίδης                                                                       Ελένη Ντάτση

Download PDF