Ελλάδα: σοβαρές ελλείψεις από απλά μέχρι τα πιο σοβαρά υλικά στο ΕΣΥ

 //  30 September 2010  //  Δημοσιεύματα  // 

Γιατροί καταγγέλλουν ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα των προμηθειών έχουν ως συνέπεια να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικά από γάντια μιας χρήσης και γάζες, μέχρι φίλτρα αιμοκάθαρσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 η νεφρολόγος και μέλος της ένωσης γιατρών του ΕΣΥ, Ειρήνη Νταουντάκη, σε μία εβδομάδα θα έχουν τελειώσει τα φίλτρα αιμοκάθαρσης και θα κινδυνεύσουν οι ζωές των νεφροπαθών.

Σύμφωνα με την ίδια, οι προμηθεύτριες εταιρείες αρνούνται να πουλήσουν στην τιμή παρατηρητηρίου του υπουργείου Υγείας εκτός και αν εξοφληθούν τους πρώτους τρεις μήνες του 2010.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπως κατήγγειλε στο σταθμό μας ο γραμματέας της Ένωσης Γιατρών Αχαΐας, Κώστας Γιαννάκενας, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, καθώς υπάρχει έλλειψη σε υγρό σαπούνι, αποστειρωμένα γάντια ακόμα και χαρτί υγείας.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας επεσήμανε ότι σε πολλά νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σοβαρά υλικά.

Ο κ. Βαρνάβας, τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει το σύστημα προμηθειών στα νοσοκομεία.

Πηγή: http://www.myhnews.gr/?p=6629