Καταγγελία του ΣΥΝΟΨΥΝΟ-ΕΣΥ για μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα

 //  18 September 2010  //  Δημοσιεύματα  // 

Ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων του ΕΣΥ του Ν. Αττικής καταγγέλλει την απόφαση με αριθμό Πρωτοκόλλου 12163/665493-10/9/2010 του Προέδρου του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο» κ. Τσική, που αφορά μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα. Όπως είναι γνωστό οι μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού σε αλλότρια καθήκοντα απαγορεύονται εκ του νόμου κάτι το οποίο σκοπίμως αγνοεί ο κ. Τσικής. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθεί αυτή την τακτική αφού και στο παρελθόν σε παρόμοια απόφαση προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Υγείας όπου με σχετική απόφαση ζήτησε την ανάκλησή της (Αρ. Πρωτ. Υ10β/Γ.Π. 30173/2009).

Η επιμονή αυτή του κ. Τσική να θεωρηθεί «ιδιοκτησία» του το εν λόγω ίδρυμα και να λειτουργεί υπεράνω νόμου και ηθικής δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγεί ασθενείς και προσωπικό σε έντονες αντιδράσεις. Αυτή η τακτική της μετακίνησης προσωπικού είναι μια πάγια τακτική που χρησιμοποιεί, άλλοτε εκφοβίζοντας το προσωπικό και δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο την «υπερεξουσία» του και άλλοτε εξυπηρετώντας τους ευνοούμενούς του.

Αυτή η προκλητική συμπεριφορά του κ. Τσική αποδεικνύεται και με την απαλοιφή από το λογότυπο του νοσοκομείου την 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου. Κάτι το οποίο είχε προκαλέσει και στο παρελθόν την αντίδραση του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας όπου με απόφαση του με αρ. Πρωτ. 994/2009 επισήμανε το παράνομο της διαδικασίας και του ζητούσε την επαναφορά του στα νόμιμα, όπως και την ανάκληση όλων των αποφάσεων που είχαν εκδοθεί με το συγκεκριμένο λογότυπο, κάτι το οποίο δεν διέπραξε ποτέ.

Παρόμοια τακτική ακολούθησε και στη διαδικασία των συνεντεύξεων για την αξιολόγηση Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Υποδιευθύνσεων όπου με έγγραφό του με αρ. Πρωτ. 7369/641110/2009 απειλούσε το προσωπικό ότι η παρουσία του στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι μη σύννομη.

Όπως είναι εύκολα κατανοητό από τα παραπάνω ο τρόπος με τον οποίο διοικείται το συγκεκριμένο ίδρυμα έχει οδηγήσει σε αγανάκτηση το προσωπικό το οποίο απαιτεί άμεσατην παρέμβαση του Υπουργείου αλλά και ολόκληρης της Πολιτείας προκειμένου επιτέλους να τεθεί ένα τέλος στις αυθαιρεσίες της Διοίκησης.

Πηγή: http://www.myhnews.gr/?p=6383