Δελτίο Τύπου μετά τη συνάντηση με την Υφυπουργό Υγείας

 //  27 October 2013  //  Δελτία Τύπου  // 

SYNANTISI_ME_YFYPOYRGO

Σήμερα 22/10/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ με την Υφυπουργό Υγείας κ. Μακρή για θέματα που αφορούν το μετασχηματισμό – μετεξέλιξη των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων.

Διατυπώθηκε η άποψη της Υφυπουργού ότι κινητικότητα του προσωπικού και μεταρρύθμιση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας είναι έννοιες αντίθετες και επιδίωξη της ίδιας, είναι η αποφυγή της συγκεκριμένης διαδικασίας, για το προσωπικό των ψυχιατρικών νοσοκομείων, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να αποτελεί δέσμευση για την Πολιτεία.

Προτεραιότητα για το Υπουργείο αποτελεί η αποασυλοποίηση των χρόνιων ασθενών που νοσηλεύονται εντός των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και η μεταφορά τους σε δομές αποκατάστασης.

Ο διάλογος για τη μετεξέλιξη των Ψυχιατρικών νοσοκομείων θα συνεχιστεί με τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε σύντομα να υπάρχει σαφής εικόνα για το σχεδιασμό που θα ακολουθήσει το Υπουργείο.

Η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ διατύπωσε την αντίθεσή της στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και την αναγκαιότητα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή στελέχωση των υπηρεσιών υγείας.

Επίσης, συζητήθηκε το καθεστώς της παρακράτησης των συντάξεων των ψυχικά ασθενών που νοσηλεύονται κυρίως σε δομές αποκατάστασης και υπήρχε η διαβεβαίωση απο την πλευρά της Υφυπουργού, για κατανόηση του προβλήματος και της αναγκαιότητας τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας αναφορικά με το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας και του προσωπικού που θα ενταχθεί σε αυτό και εφιστούμε την προσοχή όλων, για επαγρύπνηση και ετοιμότητα για άμεσες αντιδράσεις.

Για το Διοικητικό Συµβούλιο 

Ο Πρόεδρος              Ο Γ. Γραµµατέας

Αριστείδης Δάγλας          Γεώργιος Αβραµίδης

Download PDF