«Συνάντηση της ΕΝΕ με τον Υπουργό Παιδείας»

 //  12 February 2013  //  Δελτία Τύπου  // 

deltio_tipou_ipepth

Σήμερα στις 13.00 αντιπροσωπία του ΔΣ της ΕΝΕ συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της νοσηλευτικής εκπαίδευσης και να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα, μιας και το τελευταίο διάστημα πάμπολλες φήμες – οι περισσότερες ανυπόστατες- κυκλοφορούνται καθημερινά από διάφορους φορείς και πρόσωπα.

Ο υπουργός, αφού αναγνώρισε την ιδιαιτερότητα της διχοτόμησης της τριτοβάθμιας νοσηλευτικής εκπαίδευσης και τα συνακόλουθα προβλήματα που ανακύπτουν, τόσο για την ακαδημαϊκή, όσο και την επαγγελματική υπόσταση του τίτλου μας, παραδέχτηκε ότι ακόμα δεν έχει αρχίσει η συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος και ότι τα επόμενα μηχανογραφικά δελτία των πανελλαδικών εξετάσεων, θα εκδοθούν χωρίς τροποποιήσεις για το παρόν έτος.

Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού καταθέσαμε στον υπουργό σχετικό υπόμνημα, όπου περιγράφεται η σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση της ΕΝΕ για ενιαία τριτοβάθμια πανεπιστημιακή νοσηλευτική εκπαίδευση, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι, στο αμέσως επόμενο διάστημα (περί τα τέλη του Μάη), η ΕΝΕ, ως ο αρμόδιος φορέας, θα κληθεί να εκπροσωπήσει τους Νοσηλευτές στο τραπέζι του διαλόγου.