Δελτίο Τύπου: ΣΥ.ΝΟ Νομού Ευβοίας

 //  08 November 2012  //  Δελτία Τύπου, ΣΥ.ΝΟ. Ευβοίας - ΕΣΥ  // 

deltio_tipou_sino_evoias

Συνάδελφοι Νοσηλευτές με την ψήφιση του Μνημονίου αριθμ. 3 η χώρα οδηγείται σε μεγαλύτερη ύφεση κι ανεργία.

Το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται στο 25% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και το 2013 θα ξεπεράσει το 30%.

Ολόκληροι κλάδοι της πραγματικής οικονομίας βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης, ενώ η ελληνική κοινωνία διαλύεται με ταχύτατο ρυθμό. Πίσω από την τεχνοκρατική γλώσσα με την οποία περιγράφονται η διαχείριση του δημοσίου χρέους, οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι ιδιωτικοποιήσεις κρύβεται η εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου.

Το διαπλεκόμενο σύστημα δαπανά δημόσιο χρήμα που θα χρειαστούν χρόνια προσπάθειας και θυσιών των πολιτών για να συγκεντρωθεί στο δημόσιο ταμείο.

Ο συνδυασμός ελληνικής διαπλοκής και μνημονιακού οδοστρωτήρα στο τιμόνι του οποίου βρίσκονται οι πιστωτές του ελληνικού δημοσίου, έχει καταργήσει όλους τους βασικούς άξονες της οικονομίας. Τα 31,5 δισεκ. ευρώ θα δεσμευτούν για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Έτσι η αποτυχία του τρίτου μνημονίου θα έχει μεγαλύτερη διάσταση από την αποτυχία του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου.

Η υιοθέτηση της πολιτικής των μνημονίων φέρνει το πέρασμα από την κοινωνία των 2/3 στην κοινωνία του 1/3, δηλαδή δύο στους τρείς συμπολίτες μας μέχρι το 2008 είχαν ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης και θετική προοπτική.

Το 2014 θα έχει ολοκληρωθεί το πέρασμα στην κοινωνία του 1/3, δηλαδή το 1/3 των συμπολιτών μας θα τα καταφέρνει και θα έχει μια θετική προοπτική, ενώ τα 2/3 θα είναι θύματα της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Αυτό οφείλεται στη μεγάλη μείωση του πραγματικού εισοδήματος, στην υπερφορολόγηση, στην κατάργηση του κράτους πρόνοιας, στην αύξηση της ανεργίας, στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι θυσίες είναι μονόπλευρες και στηρίζουν τη χρηματοδότηση με άφθονο δημόσιο χρήμα ενός καπιταλισμού που έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητά του.

Τα μέτρα είναι άδικα κι αναποτελεσματικά κι οδηγούν τους περισσότερους πολίτες στην ριζοσπαστικοποίηση προς τη μια ή την άλλη πολιτική κατεύθυνση.

Με την ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ αγωνιζόμαστε για:

  1. Δημιουργία κλάδου Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ.
  2. Ειδικό Μισθολόγιο Νοσηλευτών
  3. Προάσπιση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας
  4. Κάλυψη των κενών θέσεων με προσλήψεις τώρα
  5. Όχι στις απολύσεις Νοσηλευτών.

Ευχαριστούμε

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κιούσης Νικόλαος                                             Παπακώστα Βασιλική

Download PDF