Βαρέα και ανθυγιεινά

 //  06 December 2011  //  Δελτία Τύπου, ΣΥ.ΝΟ. Αχαΐας - ΕΣΥ  // 

deltio_tipou_varea_kai_anthigieina

Από το Νοέμβριο το νοσηλευτικό προσωπικό με υπουργική απόφαση περιλαμβάνεται στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Μετά από αγώνες και διεκδικήσεις τόσο  της ΕΝΕ, του Επιμελητηρίου των Νοσηλευτών, όσο και του συνδικαλιστικού μας οργάνου της ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο – ΕΣΥ αποκαταστάθηκε μια αδικία χρόνων καθώς το λογικό και αυτονόητο δεν συμβαδίζει πάντα  με τη σκληρή πραγματικότητα. Σε όσους σπεύσουν να μας κατηγορήσουν για καπηλεία αντιτείνουμε το ερώτημα γιατί τόσα χρόνια αυτή η λογική και δίκαιη αναγνώριση για τους νοσηλευτές δεν είχε επιτευχθεί; Μήπως γιατί δεν αποτελούσε  προτεραιότητα τους;

 Η κατάκτηση αυτή του νοσηλευτικού κινήματος είναι μια αχτίδα ελπίδας στην εποχή του γενικού γκρεμίσματος και της ισοπέδωσης των ανθρώπινων αξιών και των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Θα θέλαμε να πανηγυρίσουμε άλλα η χαρά μας είναι μισή, καθώς η οικονομική δυσπραγία, η εντατικοποίηση της εργασίας μας και η γενικότερη κατήφεια που διαποτίζει τη χώρα, μας αφήνουν το χαμόγελο ανολοκλήρωτο.

Αναγνωρίζουμε όμως όλοι ότι η δίκαιη ένταξη του κλάδου μας στα βαρέα και ανθυγιεινά είναι μια σημαντική κατάκτηση και δικαίωση των προσπαθειών μας.  Τέλος, αποδεικνύεται περίτρανα πως όταν αγωνιζόμαστε ως κλάδος ενωμένοι, με  επιμονή και μεθοδική προσπάθεια χωρίς εξαρτήσεις από μικροπολιτικές και μικροσυμφέροντα, μπορούμε  να πετύχουμε.                     

Για το Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ Αχαΐας

Ο Πρόεδρος                 Η Γραμματέας

Αρβανίτης Γεώργιος                       Ζησιμοπούλου Μαρία

Download PDF